Go down
avatar
Admin
Posts : 28
Join date : 2018-05-10
View user profilehttp://hespenroll.forumotion.com

Change the System Empty Change the System

on Thu May 10, 2018 7:37 pm
Change the System’, een tentoonstelling in het museum boijmans van beuningen in Rotterdam (14.10.2017 – 14.01.2018) “toont design van ontwerpers, die de ambitie hebben om de wereld te veranderen - in kleine stappen of met een groot gebaar. Met werk van meer dan vijftig ontwerpers en kunstenaars geeft de tentoonstelling een beeld van de veranderkracht van het hedendaags design: maken we de zee weer schoon van plastic, bouwen we een wereld zonder kunststof, zetten we grafisch design in om het maatschappelijke debat helder en scherper te krijgen?”

- Zie bijvoorbeeld Manon Van Hoeckel, Boijmans Wassalon (2017)

“Manon Van Hoeckel ontwerpt ontmoetingen. Als sociaal ontwerper ontwikkelt zij tools die ervoor zorgen dat ‘vreemden’ met elkaar in gesprek gaan. Want wat gebeurt er wanneer we ons alleen omringen met dat wat bekend is en geen oog meer hebben voor het perspectief van een ander? Het verdwijnen van het gesprek in de openbare ruimte, in de politiek, tussen verschillende groepen in onze maatschappij is een probleem waar zij als ontwerper mee aan de slag kan.

"In ‘Boijman’s wassalon’ heeft Manon van Hoeckel ruimte gecreëerd voor het onverwachte gesprek. Een volledig werkende wasserette midden in het museum. Maak een praatje met een vreemde, ga in gesprek over de vraag ‘Waar was jij?’ of doe gewoon een wasje. En terwijl de machine draait, volg je samen met iemand anders het Wasprogramma, een set van prikkelende vragen om te bespreken in de tentoonstelling. Jouw was is gratis toegang tot het museum.”

- Zie bijvoorbeeld Sander Wassink, Contrabande (2016)

“Aangewakkerd door de sterke uniformiteit in vorm en materiaalafwerking die de globalisering veroorzaakt, onderzoekt Sander Wassink hoe lokale productie de verschijningsvorm van het westerse design zou kunnen verrijken.”

Zie ook de verwijzing naar het design van het Bauhaus (zie later).

Zie bijvoorbeeld Change the Food System (2017)

“In samenwerking met zes studenten van de Food Quality and Design Group van Wageningen University heeft het horecateam van Museum Boijmans Van Beuningen de afgelopen maanden hard gewerkt aan deze 'Change the System' menukaart. Een kaart met uitsluitend plantaardige gerechten. Bij het samenstellen van de gerechten is rekening gehouden met de volgende uitgangspunten: het verminderen van de carbon footprint en de water footprint, het minimaal houden van waste, gebruik van lokale en seizoen producten uit Nederland, lekker eten en de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen. Zou de mens in staat zijn om zijn voedselpatronen aan te passen?”
Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum